Morotskaka
I söndags var jag på bakhumör trots att jag jobbade 12 timmars så jag bestämde mig för att baka till kollegorna på jobbet. Blev en morotskaka. Det var även för att fira att igår den 4/4 var det ett år sedan jag fick äran att träffa dem för första gången.
RECEPT
Glasyr
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna
Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.
RECEPT
4 st | ägg |
4 dl | socker |
200 gram | smält smör |
6 dl | rivna morötter |
4 dl | mjöl |
2 tsk | bikarbonat |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | kanel |
1 tsk | kardemumma |
200 gram | Philadelphiaost |
150 gram | rumsvarmt smör |
3 dl | florsocker |
3 tsk | vaniljsocker |
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna
Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.
Kommentarer
Trackback