Jul!

Ååh längtar tills man får börja julpynta. Går redan och drömmer på affärerna om hur jag ska pynta hela lägenheten. Kommer bli så mysigt med julstjärnor, gran och tomtar!




Hjärtat

Mitt lilla hjärta mår inte så bra för tillfället men syrran har bokat tid hos veterinären på måndag men förhoppningsvis mår hon bättre innan dess.




Desperate

Blev mindre duktig dag för mig idag. Rehabträningen gick inte bra alls, helt slut efter natthelgen så blev att vila med lite godis och Desperate Housewifes.




God morgon

Vaknat nyss så tar det lugnt genom att börja med ett desperate avsnitt och funderar på vad man ska hitta på idag. Blir vilodag för mig idag förutom lite rehabträning för benen. Man är inte så pigg efter en natthelg och sover lite för att vända tillbaka dygnet.




God natt

Äntligen helg så nu säger jag sov gott! Zzz..




-




Jannika Larsson

Var och träffade Jannika Larsson på Acctive sport och hälsa alldeles nyss. Trevlig människa! Pratade träning och kosttillskott och fick lite inspiration.




Träning åter träning

Var iväg på två gympass idag. Vid lunch var det ben och triceps som gällde och nu innan jobbet tog vi veckans andra bröstpass. Sist var det i måndags. La till lite mage och vader också.

Vet inte om jag sa det men tog ju 50 kg x 3 reps i bänkpress i måndags. Personbästa faktiskt, har bara klarat 1 repetition på 50 kg tidigare. Att jag senare på tisdagen ökade från 60 till 70 kg i marklyft med 8 reps var jag också nöjd över.

Nu är det natthelg på verket i helgen men såg att Jannika Larsson skulle besöka Acctive imorgon så kanske måste ställa bak väckarklockan för att hinna fara dit en sväng imorn.




Scitec Nutrition

Då bär det strax iväg till gymmet för lite benträning och sen ska jag testa ett nytt proteinpulver jag köpte i förrgår då Acctive invigde sin nya lokal. Varit lite less på att ha tvingat i mig samma pulver nu ett tag bara för att få slut på det. Så nu blir det att testa Scitec Nutrition med chocolate cookies and cream. Lät gott så får hoppas att det är det också!




chocolate chip cookies

Bakade lite kakor idag




God morgon!

Blev lite sovmorgon idag. I alla fall 15 minuter för resten dom andra dagarna har ja faktiskt vaknat vid 7-8 tiden. Kanske inte konstigt om jag lägger mig 22 och har en hund som väcker en vid 7 om hon inte fått frukost före.

Idag har jag intervju 12.30, efter det lite ben och triceps träning. Stan har även nattöppet ikväll så får se om man kollar in det. Behöver i och för sig inget men man kan ju kika.




Powerwalk

Kvällspromenad för mig och Mollan!




Kesolasagne

Blev att laga kesolasagne och läsa senaste BODY-tidningen till.




Update

Äntligen fått tag i ett soffbord. Dyker upp någonting till lägenheten en gång i månaden eller så. Till vardagsrummet måste jag nu fixa: Tv-bänk, tv, matta, fönsterlampor och sen borde det börja vara klart. Kan väl inte påstå att jag hänger så mycket i vardagsrummet då det inte finns någon tv där. Men har inte bråttom med det faktiskt.

Haft en liten nedgång med humöret idag och varit lite deprimerad och missnöjd över allt möjligt men tror det måste kommer från att det är sista helgen på SSAB till helgen. Men fått tröstshoppa någon elvisp och köksvåg idag. Fungerar väl inte lika bra som att shoppa kläder men fick komma ut lite.

Vi var även och körde ett axelpass på Inpuls i shopping på förmiddagen. Dom hade öppet hus. Hade inte förändras mycket sen jag tränade där men måste säga att det är småkul med omväxling!




Värt att veta




Middag

Blev biffar med potatis och rotsaker till middag idag.




Acctive Sport och Hälsa

Öppnar i ny lokal på Kungsgatan 26. Invigning imorn 12.00, klart man kommer befinna sig där!




Underground

For till Boden idag för att testa träna på gymmet i källaren, Underground. Var verkligen källaren också men måste säga att det fick en i rätt stämning. Högtalare lite varstans så kopplade in min mobil till stereon. Blev rygg och biceps idag och jag ökade från 60 till 70 kg x 8 reps i marklyften. Gick inte heller ner och touchade golvet utan vände en bit innan. Hade ingen upphöjning att lägga under och vill inte gå längst ner på grund av knäna.

Var en del brända skivor bredvid stereon och den som var i hette "manlig musik"




Powerwalk

Blev lite inspirerad av syrran så tog en powerwalk innan frukost. Fint väder och dessutom har jag ju Molly den här veckan så hon blev ju glad istället för att jag sov till 9.

Nu lite gröt och ladda inför ett bröst och axelpass vid lunch och rehabträning för knäna ikväll.




Lava

Den här prat och matglada lilla tjej är på besök i Holmträsk.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1683794/images/2012/pic_508176d9e087c3228653a6b4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1683794/images/2012/pic_508176d9ddf2b374160005ec.jpg" class="image">




Vill ha

"Fönstershoppat" på internet och hittat en del kläder jag vill ha




Hårolja

Köpt en ny hårolja från Creative som tydligen ska vara bra.




Fint ute idag




Vrickning

Vrickade ju foten igår på eftermiddagen. Hade problem med att sova inatt men tog mig igenom den trots smärtande och dunkande fot. Småblå imorse och fortfarande svullen fick jag hjälp att tejpa den för att klara dagen. Träningspasset blev inställt men känner mig ändå helt trött ändå i foten. Var värre att gå på den idag än igår. Nu verkar det vara på bättringsvägen då svullnaden gått ner. Någon trodde att jag tränat för hårt med det stämmer inte. Är träna jag ska göra för att kompensera mina överrörliga leder. Det vill säga att mina fötter är egentligen för svaga för att hålla upp. Kanske dags att börja plocka kulor?

Aja nya tag imorn och är på smågrinigt humör pga godisabstinensen som är rätt hög då man har ont i foten och åter igen kraftiga skavsår i knäveckena efter skydden..




Min tur fortsätter..

Började som en riktigt bra tag med ett lovande träningspass då vi bestämt att det är dags att köra lite tyngre igen och bara 6-8 reps. Gick bättre än jag trodde. Men sen var det som att jag straffades av det sen. Först började med ett hopp ner i en gjutlåda jag skulle bygga. Inte så graciöst hopp utan snarare tvärtom, landar helt fel med foten, känner att den vrider sig och sen så "faceplantar" jag ner. Första tanken var ju "hoppas ingen såg" att det värkte i foten kom senare men bet ihop och lyckades få ihop lådan och ingen hade märkt att jag ramlat.

Sen fortsätter oturen då jag får in en brännloppa då jag tar en temp på stålet som lyckas ta sig in i nacken och hela vägen fram på magen och lämnar ett fint avtryck..

Kvällen slutar med att jag kommer hem och ser att foten är uppsvullen..så kanske inte konstigt att jag hade lite ont ikväll.

Aja pappa stelopererade foten idag så ligger väl ändå i lä med mina överrörliga leder.




Bild från helgen




Favorit

En favorit för mig senaste tiden. Lyckas dock alltid äta för många bitar så att jag förlorar känseln i tungan..




Dayprimer

Har ju köpt en primer och fuktcremé i ett från Make Up Store.




I'm not telling you it is going to be easy. I'm telling you it's going to be worth it.

Blev ett rygg- och bicepspass innan nattskiftet.




Spikmatta

Införskaffat mig en spikmatta




Bon Appetit




Ops

Glömde bilden i förra inlägget




Mat på G




I may not be there yet, But closer than I was yesterday.

Efter en trevlig utekväll med skiftlaget. Mat, hockey, bowling och några drinkar så var det min längsta ledighet på länge för nu är jag tillbaka på verket för en 12timmars. Olearys var fint men det här med att dricka är lite överskattat. Jag och Amanda jobbade på rätt bra men fick inte det ruset vi ville. Sen vet jag inte om jag fick någon reaktion av någonting för började klia på armarna och fick frossa senare då jag kom hem. Så inte så värt det så nu klarar jag mig nog utan ett tag till.




Olearys

Första besöket på Olearys i Luleå blir för mig imorgon. Hockey och middag! Har inte gått ut eller festat sen Lulekalaset så ska bli trevligt.




Jobb jobb jobb

Jobbar 16 timmar idag. Slutar 22 och ska befinna mig på Jobbet imorn 05.30 igen för att då också jobba till 22.




Ny lampa

Har ju fixat en lampa till vardagsrummet, var ju dags nu när det blir mörkt ute. Blev en ljuskrona och Tompa från jobbet hjälpte mig att installera dimmer på den.




Kyckling-enchiladas

Hittade ett intressant recpet i senaste BODY-tidningen som jag testade och rekommenderar!

 

4 port.

- 900 g kycklingfilé
- 2 påsar fajita kryddmix
- 3 dl mini fraiche
- 2 tsk sambal oelek
- 2 st tortillabröd
- 80 g boursin färskost
- 40 g parmesanost
- salt och peppar

Gör såhär:

Strima kyckling. Stek kycklingstrimlorna i omgångar, för att inte fylla stekpannan så värmen sjunker då kokar kycklingen isället för steks.

Blanda mini fraiche med sambal oelek samt lite salt och peppar.

När all kyckling är färdigstekt, krydda den med fajita-kryddmixen och tillsätt sedan nästan all mini fraiche-röra. Rör om och fördela sedan kycklingröran på tortillabröden.

Riv parmesanosten grovt.

Smula på boursinost och strö över en nypa parmesanost. Rulla sedan ihop tortillabröden och lägg dem med flikarna nedåt i en ugnssäker form.

Lägg resten av den sparade mini fraiche-röran på mitten av rullarna och strö på lite extra parmesanost. Låt kanterna på tortillabröden vara fria så att det blir extra frasiga.

Tillaga i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Tills bröden och osten fått en gyllenbrun färg!

 

Näringsinnehåll per portion:
411 kcal
52 g protein
17 g kolhydrater
15 g fett