Arnold!

Jeans och rutiga skjortor ska det vara!
Tacopaj

Nu har jag hunnit testa göra två recept från Muskelmat. Igår blev det köttfärssås och spagetti och nu ska jag testa tacopajen!
Bilder från igår
Tv

Inom en vecka har jag förhoppningsvis en tv. Har klarar mig länge utan tv nu. Men är ju som mer än en tv nu för tiden det är ju som en möbel också. Den ska vara där! Funderade på att köpa en stationär dator till för att koppla till tv:n och gömma i tvbänken men man är ju verkligen sämst på datorer..den ska bara gå och gå så är jag nöjd.

Idag kommer älskade Jannie äntligen upp till Luleå. Får se vad vi hittar på. Utgång på Oléarys kanske?
Dorian Yates' Blood & Guts Trainer: Legs

Aj! Har sådan träningsvärk att Totte sprang ikapp mig igår på väg till jobbet och frågade varför jag gick som hans 80-åriga farfar. Nu är det dag två efter och det känns fortfarande lika hemskt. Känns som om mina ben är gjorde av porslin och vill krascha sönder av minsta beröring. Igår när jag vaknade efter nattskiftet kände jag bara värk i baksidan. Efter någon timme kröp det även till framsidan av låren och sist men inte minst kom det även på kvällen och hälsade på vaderna. Just nu kan jag inte säga var jag har mest värk det gör bara ont!!

Körde alltså i tisdags Dorian Yates benpogram och såg ut såhär, vi bytte ut hack squaten till smithen eftersom vi inte har någon hack-lift på gymmet.
 

Stretching

  • Lower Back Stretch: 1 set of 6 reps, each side
  • Hamstring stretch (keeping legs straight): 1 set of 6 reps
  • Glute stretch: 1 set of 6 reps

Dorian's Tips: Active stretching doesn't weaken muscles.

  • Leg Extensions: 1 warm up set of 15 reps, 1 warm up set of 10-12 reps, 1 working set of 10-12 reps to failure, increasing desired weight (1 min rest between sets)

1 min rest

  • Leg Press: 2 warm up sets of 10-12 reps, 1 working set of 10-12 reps to failure, desired weight (1 min rest between sets)

Dorian's Tips: True failure means mental failure.

1 min rest

  • Hack Squat: 2 warm up sets of 10-12 reps, 1 working set of 10-12 reps to failure, desired weight (1 min rest between sets)

Dorian's Tips: Moderate Stance. Squat below parallel.

5 min rest. Recuperate and mentally prepare.

  • Seated Hamstring Curl:1 warm up set of 10-12 reps, 1 working set of 10-12 reps to failure, desired weight (1 min rest between sets)

Dorian's Tips: Have partner lift weight to exhaust negative.

1 min rest

  • Stiff-Legged Deadlift: 1 warm up set of 10-12 reps, 1 working set of 10-12 reps to failure, desired weight (1 min rest between sets)

Dorian's Tips: Only lower as far as a straight back allows. Don't use reverse grip. Hold bar with thumb.

1 min rest

  • Calf Press: 1 warm up set of 10-12 reps, 3 rest-pause sets to failure, desired weight (10-15 sec rest between sets)

Dorian's Tips: Perform rest-pause sets to push beyond failure.

1 min rest

  • Seated Calf Raise: 1 warm up set of 10-12 reps, 1 working set of 6-8 reps to failure, desired weight (1 min rest between sets)

Dorian's tips: Perform full extension and control when training calves. Cardio conditioning is needed to train to true failure. Pacing yourself doesn't push your body to grow.

 

 

 
Total Recall

Nöjd tjej har hämtat ut min vinst från Body Magazine på posten. Och den var tung!
Axlar

Bild från axelträningen i förrgår
Total Recall

Var in och kikade på Bodys hemsida som jag gör med jämna mellanrum. Var in på en artikel om folk som vunnit Arnolds biografi. Mitt i allt så står mitt namn där. Jippie!!!!!!
Händelserik helg

Haft fullt upp i helgen. Jobbade extra fredag, ett eftermiddagsskift med syrrans lag.

Igår blev det två träningspass. Först lite armar och axlar med Michaela på Inpuls i shopping. Omringade av andra träningsintresserade individer. Efter det en middag för nio personer på Exotic. Senare på kvällen drog jag och Patrik till friskvårds för Dorian Yates ryggprogram. Kändes bra faktiskt och känner av idag efter marklyften. Har full förståelse till varför dem kallas dead-lift på engelska. Var ju ett tag sedan vi körde det eftersom det inte ingick i DTP-programmet men kändes bra och tog 8 reps på 70 kg.

Idag då. Sovit länge. Eller till 10 i alla fall tycker det är länge men hade nog kunnat sova mer. Städat lite hemma pyntat lite mer i granen och satt på glitter. Lekt med Molly i snön och sopat av snö från bilen. Tappat räkningen på hur många gånger jag gjort det senaste dagarna. Vill ha ett garage!! Sen har jag och Michaela varit på bio igen. Vi såg The Hobbit. Endast 2 timmar och 50 minuter men det kändes inte alls som det. Den var riktigt bra och rekommenderar den till alla (som gillar Sagan Om Ringen) och verkar som att det kommer uppföljare på den här också. Bet sönder någon nagel..
Muskelmat

Äntligen gått min julklapp från mig själv. En ny kokbok med nyttigare recept!

Tänkte lägga upp en bild här men har uppdaterat telefonen och hade ingen säkerhetskopiering någonstans så här står jag nu utan bilder, kontakter och måste ladda hem en massa appar igen. Grattis till mig..telefonen är i den ursprungliga inställningen och jag vill inte ha någon j*vla tidningskiosk. Den går ju inte ens sätta in i en mapp.
Mari Jungstedt

Nu ska jag ta lite paus från serie tittandet och tänkte börja läsa igen. Älskar ju att läsa. En gång sträckläste jag en deckare på en dag. Fick ont i huvudet men spännande var det och har lätt för att bli fast i saker. Blev även för att jag slutade för att biblioteket hade aldrig inne nästa bok av serien. Även om det inte är så att man verkligen måste läsa i ordning säger bibliotekarien men håller inte med! Jag måste läsa dem i ordning i alla fall och orkar inte stå i evighetskö för att förra läsaren ska lämna tillbaka. Men nu har jag den! I pocketversion så inte samma "feeling" men blir bra ändå.
Kallt

Vintern är här! Men lite otur att jag hade problem med motorvärmaren just idag..
Axlar

En zombiedag igen efter att ha ställt om dygnet efter natthelgen. Sov till 12, vilket innebär mindre än 6 timmar..men känner mig mer som människa än jag brukar. Idag är det dags för det näst sista axelpasset med högreps innan jag övergår till mindre reps igen. Känner redan nu hur det kommer bränna..
Dorian Yates

Nu har vi valt ett nytt träningsupplägg efter vi gjort klart DTP om drygt en vecka. Blir Dorian Yates 6 veckors program "Blood and Guts"!
Pizza..

Gjorde ett misstag igår. Åt en pizza till middag. Det var ändå klockan 17 och en halv pizza men trots det då vi var och tränade klockan 20 innan jobbet så var det fortfarande som en klump i magen. Note to myself "aldrig mer!". Det var ändå trots det ett riktigt bra pass. Körde högreps på biceps och triceps.

Håller nu även på att söka efter ett nytt träningsprogram för det är nu bara snart en vecka kvar på DTP-programmet så ska väl gå ner till lägre repsantal. Ska bli kul att se om det blivit någon skillnad!