Status att vara vältränad?

Träning måste vara ett av dom hetaste debatterna och diskussioner just nu. Här är bara ett exempel på det. Rebecca Weidmo Uvell skrev en debattartikel på Aftonbladet som TV4 sedan gjorde en uppföljning på. Dock bara 6 minuter alldeles för kort för att höra mer från Heléne Ahlson.

http://mobil.aftonbladet.se/debatt/article16102046.ab;jsessionid=E83A192D1A967E0044338120AE01FF78

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2262324
Latsdrag

Kul att man märker att ryggen blir lite bättre efter träningen man lägger ner.
Broccolipanna

Mer Muskelmat. Bara tre ingredienser men riktigt gott ändå och börjar gilla broccoli mer och mer.
-
The Body Shop

Vet inte om det är extra torrt i luften den här vintern men är väldigt torr och har aldrig haft något problem tidigare. Är mest benen och armarna. Så har investerade förra veckan i en body butter från The Body Shop och en duschtvål från Lush. Body buttern var tydligen en ny lukt i deras samling och luktar persika. Riktigt god! Hoppas det hjälper nu. Men man måste väl då vara noga med att smörja in sig morgon och kväll, skärpning!

Nu till träningen så är vi klar med Blood and Guts och kan verkligen rekommendera det. Nu kör vi en eller två veckor på lite gott och blandad träning. Men ändå strukturerat och gå igenom hela kroppen minst en gång per vecka. Testade igår att göra maxlyft när vi tränade bröst. Så i bänkpress lyckades jag faktiskt på 2x60 kg! Ett nytt pb och det är bara satsa på att orka mer. Kul att se att träningen ger resultat i alla fall.
Muskelmat

Gjorde lite mer från min lite nyttigare kokbok. Skulle dock vara kantareller men hittade inga. Fel säsong kanske?
Avvänjning

Har bestämt på att drastiskt dra ner mitt mobilanvändande. Är inne på min andra dag och har gått bättre än vad jag väntat mig. Har bestämt mig för att det gått överstyr och att jag inte behöver ha koll på varenda händelse på Facebook och instagram och att sms behöver inte svaras på en gång för om det vore riktigt viktigt skulle personen mest troligt ringa.

Hittade några intressanta sidor:

http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/intensiv-mobilanvandning-ger-somnsvarigheter-hos-unga.cid1069245

http://www.forumforskning.se/nyheter/mobilstress-och-smartphoneberoende

http://m.sverigesradio.se/artikel/4436003?programId=1650
Smart idé
5%

Fick ju faktiskt äntligen tag i 5 % köttfärs förra veckan! Blir att göra någon god färsrätt på det här. Har tidigare bara hittat dom med 10%.
Snuten i Hollywood

Med Eddie Murphy. Kan nog nästan inte bli bättre torsdagsmys än att se en klassiker.
Nyårslöften

Ytterligare ett som jag glömde tidigare. Är att jag verkligen ska satsa på att förbättra min kondition i år!
Nyårslöften

Tänkte ge mig på några nyårslöften i år. Får se om jag klarar av att hålla dem.

- Träna hårdare än tidigare
- Bli duktigare på att laga nyttigare mat.
- Ta mig utomlands minst 1 gång.

God natt på er. 2013 kommer bli ett bra år!
Vitlök

Älskar vitlök. Skulle nog nästan kunna ha det i alla maträtter. Förutom plättar och liknade kanske. Hoppas det håller mig borta från förkylningar så gott det går. 2012 var bästa träningsåret och 2013 kommer förhoppningsvis bli ännu bättre.
Sushi

Nytt år nya möjligheter. Tänkte testa sushi igen. Gick bättre denna gång än sist då jag spotta ut det i samma ögonblick som det kom in i munnen. Hur det nu är möjligt. Hade varit bra att gilla fisk då det är så nyttigt..var inte på en riktig sushibar utan en buffé med allt möjligt.
Nyår

Var tanken att fara med släkten till Kåbdalis men det blev inställt. Så det blev att stanna i Luleå. Var till Holmträsk och firade pappa som fyllde år. Sen blev det att fara hem till Luleå igen. Nog för att Holmträsk känns som "hem" också fortfarande. Blev att fixa till sig, tränga sig in i en gammal klänning då jag inte skaffat någon ny. Var inte lår och rumpa som tog stopp som det brukar bli för mig utan den här gången var det ryggen. Gick till slut men kändes först som ett korvskinn. Sminkade mig och drog senare till Jenny och Michaela. Fixade sallad och sen for vi till Linnea där dom hade ordnat med trerätters, löksoppa, älgkött och gratäng och avslutning med vit choklad mouse. Hur det nu stavas. Orkar inte ens kolla upp på Google.

Hade ju bestämt mig att vara nykter och så blev det också. Michaela var det också eftersom vi båda ville inviga den första dan på det nya året med ett Bea gympass för att sätta ribban. Mår bra idag över det beslutet!

Gott nytt år! Känns som att 2013 kommer bli ett bra år!