Kyckling-enchiladas

Hittade ett intressant recpet i senaste BODY-tidningen som jag testade och rekommenderar!

 

4 port.

- 900 g kycklingfilé
- 2 påsar fajita kryddmix
- 3 dl mini fraiche
- 2 tsk sambal oelek
- 2 st tortillabröd
- 80 g boursin färskost
- 40 g parmesanost
- salt och peppar

Gör såhär:

Strima kyckling. Stek kycklingstrimlorna i omgångar, för att inte fylla stekpannan så värmen sjunker då kokar kycklingen isället för steks.

Blanda mini fraiche med sambal oelek samt lite salt och peppar.

När all kyckling är färdigstekt, krydda den med fajita-kryddmixen och tillsätt sedan nästan all mini fraiche-röra. Rör om och fördela sedan kycklingröran på tortillabröden.

Riv parmesanosten grovt.

Smula på boursinost och strö över en nypa parmesanost. Rulla sedan ihop tortillabröden och lägg dem med flikarna nedåt i en ugnssäker form.

Lägg resten av den sparade mini fraiche-röran på mitten av rullarna och strö på lite extra parmesanost. Låt kanterna på tortillabröden vara fria så att det blir extra frasiga.

Tillaga i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Tills bröden och osten fått en gyllenbrun färg!

 

Näringsinnehåll per portion:
411 kcal
52 g protein
17 g kolhydrater
15 g fett




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback